Home / SVET / Čilská polícia zastrelila pouličného umelca, čin vyvolal násilné demonštrácie (video)

Čilská polícia zastrelila pouličného umelca, čin vyvolal násilné demonštrácie (video)

7.2.2021 (Webnoviny.sk) – V čilskom meste Panguipulli vypukli nepokoje po tom, ako polícia zastrelila 27-ročného muža, ktorý bol údajne pouličný umelec. Demonštranti podpálili v turistickom meste na juhu krajiny niekoľko budov a dostali sa do konfliktu s políciou. Ďalšie protesty proti policajnému násiliu sa konali aj v hlavnom meste Santiago.

Francisco Martínez Romero zomrel v piatok po tom, ako ho polícia vyzvala k rutinnej kontrole dokladov, čo vraj odmietol. Podľa agentúry AP držal v rukách dve tupé mačety, ktoré používal na žonglovanie.

Z videa, ktoré sa objavilo na internete, je vidieť, ako policajt mužovi strelil pod nohy. Žonglér sa následne rozbehol voči policajtovi, ktorý ho na mieste zastrelil.

Sudca nariadil, aby nemenovaného policajta na dva dni zadržali v súvislosti s vyšetrovaním.

Záznam incidentu mnohých v krajine nahneval a rozvíril kritiku voči policajnému násiliu za ostatné roky. Národný inštitút pre ľudské práva vyhlásil, že na pouličných protestoch od roku 2019 utrpelo viac ako 450 ľudí poškodenie očí po streľbe tupými policajnými projektilmi.

Viac k témam: demonštrácie, streľba
Zdroj: Webnoviny.sk – Čilská polícia zastrelila pouličného umelca, čin vyvolal násilné demonštrácie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *