Home / SVET / Muži sa vyhrážali teroristickým útokom, nemecká polícia ich zadržala a vykonala viacero razií

Muži sa vyhrážali teroristickým útokom, nemecká polícia ich zadržala a vykonala viacero razií

BERLÍN 14. decembra (WebNoviny.sk) – Nemecké úrady zadržali dvoch mužov podozrivých z podporovania Islamského štátu a v spojitosti s teroristickou organizáciou uskutočnili aj niekoľko razií v hlavnom meste.

Prokurátori uviedli, že polícia zadržala dvoch 21-ročných mužov z Palestíny v meste Salzgitter v strednom Nemecku. Zadržaní sa na internete vyhrážali spáchaním teroristických útokov a „v snahe vytvoriť atmosféru neistoty a strachu“ šírili materiál o svätej vojne.

Nezávisle od toho uskutočnili berlínske úrady niekoľko razií v hlavnom meste. Tie mali odhaliť ľudí, ktorí vycestovali z Nemecka s cieľom pripojiť sa k Islamskému štátu.

Odporúčame:
Trump zaradí Severnú Kóreu medzi štáty podporujúce terorizmus, krajine hrozia ďalšie sankcie

Nemecký denník B.Z. informoval, že podozriví mali väzby s Tunisanom Anisom Amrim, ktorý vlani na vianočných trhoch v Berlíne vrazil kamiónom do davu ľudí a zabil 12 osôb. Útočníka neskôr zastrelila talianska polícia.

Viac k témam: Islamský štát, Nemecko, polícia, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Muži sa vyhrážali teroristickým útokom, nemecká polícia ich zadržala a vykonala viacero razií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládna koalícia nemá úprimný záujem riešiť napätú situáciu na Slovensku, uviedlo hnutie Slovensko (video)

Podľa hnutia Slovensko to dokazuje držaním Matúša Šutaja Eštoka vo funkcii ministra vnútra, neutíchajúcimi útokmi či nestiahnutím zákona o RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *