Home / SLOVENSKO / Podnikateľ Jozef Brhel ide do väzby, bude hospitalizovaný vo väzenskej nemocnici v Trenčíne

Podnikateľ Jozef Brhel ide do väzby, bude hospitalizovaný vo väzenskej nemocnici v Trenčíne

5.2.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizovaný 5. februára 16:58

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vzal do väzby obvineného podnikateľa Jozefa Brhela. Pre médiá to potvrdil jeho obhajca Ľudovít Štanglovič. Konkrétne podľa neho ide o útekovú a kolúznu (ovplyvňovanie svedkov, pozn. SITA) väzbu.

IT zákazky na finančnej správe

Podnikateľ je obvinený pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. Prípad súvisí s IT zákazkami na finančnej správe.

Štanglovič v tejto súvislosti zdôraznil, že jeho klient sa riadne dostavil na dohodnutý výsluch .„A oni v tom vidia nejaký útekový dôvod,“ uviedol.

Hospitalizovaný na COVID oddelení

Ovplyvňovanie svedkov, ako dodal, nie je podľa neho možné pre zdravotný stav obvineného. Navyše všetci jeho spoluobvinení sú podľa obhajcu vo väzbe. „Podali sme sťažnosť, zdôvodníme ju až po tom, ako nám doručia písomné rozhodnutie,“ uviedol advokát. Doplnil, že jeho klienta prevezú do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Štanglovič tiež povedal, že fakt, že Jozef Brhel je dlhodobo chorý, je orgánom činným v trestnom konaní známa. Kritizoval tiež, že jeho klient bol v ružinovskej nemocnici hospitalizovaný na infekčnom COVID oddelení, a to napriek negatívnemu testu na toto ochorenie. V uvedenej veci podľa Štangloviča obhajoba podala trestné oznámenie.

Rozhodnutie o väzobnom stíhaní potvrdila aj hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. „Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala.

Akcia Mýtnik

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní.

Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí.

Jozef Brhel sa na Slovensko vrátil 1. februára vo večerných hodinách. Následne sa 2. februára dostavil na výsluch, pričom ho polícia zadržala. Podľa medializovaných informácií ho následne museli hospitalizovať pre zhoršený zdravotný stav.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikateľ Jozef Brhel ide do väzby, bude hospitalizovaný vo väzenskej nemocnici v Trenčíne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *