Home / šport / Hokej / Tatar päťkrát vystrelil aj asistoval, ale Montreal nevyhral. Chára a Pánik zbierali mínusky (video)

Tatar päťkrát vystrelil aj asistoval, ale Montreal nevyhral. Chára a Pánik zbierali mínusky (video)

5.2.2021 (Webnoviny.sk) – Tomáš Tatar prerušil sériu štyroch zápasov bez zisku bodu, ale jeho asistencia nestačila Montrealu na triumf proti Ottawe vo štvrtkovom zápase NHL. V súboji najhoršieho s najlepším kanadským tímom sa zrodilo prekvapenie.

Hostia uspeli v Bell Centre 3:2 a po desiatich zápasoch sa prvýkrát tešili z víťazstva. Montreal prehral druhýkrát z ostatných siedmich duelov a líderskú pozíciu v NHL prepustil Torontu.

Senators otočili

Tatar má za sebou aktívny zápas. Celkovo päťkrát vystrelil na bránku (pridal aj 4 bodyčeky) a jednu z jeho striel v 11. min dorazil za chrbát brankára Ottawy Brendan Gallagher.

Canadiens viedli 1:0, ale Senators otočili na 1:3 najmä zásluhou mladučkého Nemca Tima Stützleho. Devätnásťročný nováčik strelil gól a pri ďalších dvoch asistoval a celkovo má z 8 zápasov na konte 6 bodov (4+2). Navyše skóroval v treťom zápase za sebou.

„Bola to dnes poctivá robota od každého z nás. Všetci sme chceli vyhrať proti lídrovi našej divízie. Preto bol tento zápas pre nás veľmi dôležitý. Všetci sme hrali výborne,“ komentoval Tim Stützle.

Dve mínusky

Ottawa zvíťazila prvýkrát od svojho úvodného zápasu v sezóne 15. januára. Stalo sa tak aj vďaka 36 zákrokom Matta Murrayho. „Aj doteraz sme sa veľmi snažili. Bojovali sme o každý zápas, ale nevychádzalo nám to. Veľmi sme chceli prerušiť zlú sériu. Verím, že toto víťazstvo nás privedie na správnu cestu,“ uviedol Matt Murray.

Vo štvrtok boli v hre aj dvaja Slováci v drese Washingtonu, ale na ľade NY Rangers nebodovali a hostia prehrali 2:4. Obranca Zdeno Chára odohral 20:40 min a okrem dvoch striel a jedného „hitu“ si pripísal dva mínusové body. Útočník Richard Pánik odohral 12:53 min a rovnako ukončil zápas s dvoma mínuskami.

Ovečkin strelil 709. gól

Hráčov Washingtonu môže tešiť aspoň gól ich kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý mal poradové číslo 709 v jeho zámorskej profikariére. Dostal sa ním pred Mika Gartnera na siedmu priečku najlepších strelcov histórie NHL. Tridsaťpäťročný Rus má v dohľade ďalšiu legendu Phila Esposita, ktorý dosiahol 717 gólov.

„Ešte som skončil a snažím sa užívať každý moment. Ako tím sme síce body nezískali, ale stále hľadáme svoju hernú tvár na začiatku sezóny,“ podotkol Ovečkin.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatar päťkrát vystrelil aj asistoval, ale Montreal nevyhral. Chára a Pánik zbierali mínusky (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *