Home / SLOVENSKO / Hlas-SD mal netradičný nočný brífing, upozornil na 5-tisíc úmrtí a kritizoval neprijatie tvrdšieho lockdownu pred Vianocami (video)

Hlas-SD mal netradičný nočný brífing, upozornil na 5-tisíc úmrtí a kritizoval neprijatie tvrdšieho lockdownu pred Vianocami (video)

5.2.2021 (Webnoviny.sk) – Na Slovensku zomrelo na koronavírus už takmer 5 000 ľudí. Úmrtia rýchlo pribúdajú predovšetkým v posledných týždňoch, lebo vláda podľa strany Hlas – sociálna demokracia ešte pred Vianocami neprijala tvrdší lockdown.

Výsledkom je množstvo zbytočných obetí, ktorým sa dalo zabrániť, ako napokon priznal podľa Hlasu-SD aj sám premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Zapálené sviečky

Konštatoval to v piatok na netradičnom nočnom tlačovom brífingu poslanec NR SR a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš, ktorý symbolicky zapálil sviečku za odvrátiteľné úmrtia na Námestí slobody v Bratislave.

Viac o téme: Koronavírus

Presne pred rokom takto prišiel zapáliť symbolicky 5 000 sviečok za odvrátiteľné úmrtia pred Úradom vlády SR terajší premiér Matovič, za čo mali byť zodpovední ľudia z bývalej vlády.

„Dnes je Matovič premiér a riadi najväčšiu krízu, akej čelíme od druhej svetovej vojny. Umierajú tisícky ľudí. Osobne za tieto odvrátiteľné úmrtia vzal na tlačovej konferencii zodpovednosť premiér,“ uviedol Erik Tomáš.

Nezmyselné vládne opatrenia

Ľudia umierajú podľa strany Hlas-SD tempom, ktoré patrí v prepočte na obyvateľov medzi najrýchlejšie na svete a vláda neponúka nič. A ako je už smutnou tradíciou, nikto podľa Hlasu netuší, čo sa bude od ďalšieho pondelka diať. „Slovensko sa zacyklilo a dostalo do bodu, z ktorého akoby nebolo úniku,“ pokračoval Tomáš.

Vláda už dávno mala podľa strany Hlas-SD demisiu a premiér Matovič mal prevziať zodpovednosť. Netradičné zvolanie tlačovej konferencie na piatok 1.30 h ozrejmil Erik Tomáš ako reakciu na nezmyselné vládne opatrenia, nakoľko zákaz vychádzania sa nevzťahuje od 1:00 do 5:00 h.

Rovnako ako upozornenie pre vládu, aby už niečo so zlepšením pandemickej situácie začala robiť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlas-SD mal netradičný nočný brífing, upozornil na 5-tisíc úmrtí a kritizoval neprijatie tvrdšieho lockdownu pred Vianocami (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *