Home / SLOVENSKO / Prokurátor podal návrh na preventívnu väzbu obvineného podnikateľa Jozefa Brhela

Prokurátor podal návrh na preventívnu väzbu obvineného podnikateľa Jozefa Brhela

3.2.2021 (Webnoviny.sk) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal dnes návrh na väzbu obvineného podnikateľa Jozefa Brhela pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a zločin prijímania úplatku. Ako ďalej informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová, dôvodom pre vzatie obvineného do väzby je obava, že ujde, alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu (úteková väzba).

Prokuratúra sa takisto obáva, že bude pôsobiť na spoluobvinených alebo na svedkov, alebo mariť dôkazy (kolúzna väzba). Podľa dozorového prokurátora existuje aj obava, že Jozef B. bude pokračovať v trestnej činnosti, že dokoná trestný čin alebo spácha trestný čin, ktorým hrozil (preventívna väzba).

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a ďalšie osoby v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní.

Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa Brhela, ktorí sa v tom čase nachádzali v zahraničí. Jozef Brhel sa na Slovensko vrátil v pondelok 1. februára vo večerných hodinách. Následne sa v utorok 2. februára dostavil na výsluch, pričom ho polícia zadržala. Podľa medializovaných informácii ho následne museli hospitalizovať pre stavy úzkosti.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“, kolúzna väzba, prokurátor, úplatky, väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor podal návrh na preventívnu väzbu obvineného podnikateľa Jozefa Brhela © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *