Home / SVET / Dánsko chce zaviesť digitálny cestovný pas, boli by v ňom aj údaje o očkovaní voči koronavírusu

Dánsko chce zaviesť digitálny cestovný pas, boli by v ňom aj údaje o očkovaní voči koronavírusu

3.2.2021 (Webnoviny.sk) – Dánska vláda oznámila, že spoločne s firmami vyvíja digitálny cestovný pas, ktorým by sa preukazovalo, že ľudia boli vakcinovaní proti koronavírusu, čo by im umožnilo cestovať a pomohlo by to zmierniť reštrikcie vo verejnom živote. Minister financií Dánska Morten Bødskov na tlačovej konferencii v stredu povedal, že „do troch – štyroch mesiacov bude k dispozícii digitálny koronapas na používanie napríklad na služobné cesty“.

„Je absolútne nevyhnutné, aby sme boli schopní znova naštartovať dánsku spoločnosť tak, aby sa firmy mohli opäť dostať do normálnych koľají. Mnohé dánske firmy sú globálnymi spoločnosťami, pre ktoré je trhom celý svet,“ dodal minister financií.

Viac o téme: Koronavírus

Európska únia tiež posudzuje návrhy na vydávanie dokladov o vakcinácii, aby sa zrýchlilo cestovanie počas dovolenkového obdobia a aby sa predišlo ďalšiemu mimoriadne nepriaznivému letu pre európsky sektor turizmu. Európska komisia však zatiaľ hovorí, že takéto doklady by sa využívali iba na zdravotnícke účely, napríklad na monitorovanie škodlivých vplyvov vakcín.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus, pas
Zdroj: Webnoviny.sk – Dánsko chce zaviesť digitálny cestovný pas, boli by v ňom aj údaje o očkovaní voči koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *