Home / EKONOMIKA / Vláda nariadi zamestnancom povinnú prácu z domu, bude ich kontrolovať

Vláda nariadi zamestnancom povinnú prácu z domu, bude ich kontrolovať

3.2.2021 (Webnoviny.sk) – Vláda nariadi prácu z domu pre všetkých ľudí, ktorým to charakter ich práce umožňuje. Na stredajšej tlačovej besede to povedal minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak.

Ako ďalej uviedol, nariadenie práce z domu pre zamestnanca bolo doteraz na rozhodnutí samotného zamestnávateľa, po novom takéto nariadenie vydáva vláda. Veľa ľudí sa totiž podľa ministra obracalo na rezort práce a sociálnych vecí s podnetom, že im zamestnávateľ neumožnil prácu z domu, hoci povaha ich práce takýto pracovný režim umožňuje.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Od budúceho týždňa bude rezort práce v spolupráci s inšpektorátmi práce kontrolovať to, či niekomu, kto môže mať home office, to zamestnávateľ aj umožní,“ povedal Krajniak. Podľa neho nepôjde o žiadne razie. „Budeme preverovať podnety od občanov,“ povedal.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, práca z domu
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda nariadi zamestnancom povinnú prácu z domu, bude ich kontrolovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, podľa Fica Šimečka otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *