Home / SLOVENSKO / Hasiči vlani absolvovali takmer 35-tisíc výjazdov, zásahy ovplyvnil koronavírus

Hasiči vlani absolvovali takmer 35-tisíc výjazdov, zásahy ovplyvnil koronavírus

2.2.2021 (Webnoviny.sk) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) absolvovali v roku 2020 spolu 34 913 výjazdov. Ako ďalej v tlačovej správe informovala Katarína Križanová z komunikačného oddelenia HaZZ, pri zásahoch hasiči pomohli spolu 16 540 osobám. Zároveň pomohli uchrániť majetok v celkovej hodnote 233 930 939 eur.

Zásahová činnosť príslušníkov HaZZ bola v roku 2020 podľa Križanovej ovplyvnená najmä pandémiou koronavírusu.

Prevážali vzorky či stavali krízové stany

V tejto súvislosti vykonali hasiči 6 893 výjazdov, pri ktorých odoberali a prevážali vzorky, stavali a dezinfikovali krízové stany, spravovali karanténne zariadenia počas prvej vlny pandémie, merali teplotu alebo vykonávali pravidelnú dezinfekciu priestorov,” uviedla Križanová.

Hasiči v súvislosti s pandémiou takisto zabezpečovali prevoz zdravotníckeho materiálu, zúčastnili sa na celoplošnom testovaní obyvateľstva, zriadili a spravovali mobilné odborné miesta na antigénové testovanie a vykonávali ďalšie podporné činnosti. „V období od marca do decembra 2020 odobrali hasiči–zdravotnícki záchranári celkom 184 720 vzoriek,“ informovala Križanová.

Počet požiarov klesol

Počet požiarov klesol v minulom roku podľa hasičov v porovnaní s rokom 2019 o 898 prípadov. Počet technických zásahov sa v porovnaní s rokom 2019 zvýšil o 2 581 zásahov, pričom však počet výjazdov k dopravným nehodám klesol o 950 udalostí. „Najvyšší nárast výjazdov bol v roku 2020 zaznamenaný k ekologickým udalostiam, a to až o 2 295 prípadov,” povedala Križanová. Doplnila, že nárast technických a ekologických výjazdov súvisí práve s činnosťami zameranými na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19.

Križanová dodala, že na tiesňovú linku 150 prijali hasiči v roku 2020 celkovo 127 408 hovorov.

Viac k témam: hasiči
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči vlani absolvovali takmer 35-tisíc výjazdov, zásahy ovplyvnil koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dostane menej peňazí, ako predpokladalo. Dôvodom je pomoc Ukrajine zo strany bývalých vlád, uviedol Blanár (foto)

Povedal tak po pondelkovom zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci v Luxemburgu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *