Home / SVET / Za prepustenie Navaľného demonštrovali desaťtisíce ľudí, zatkli vyše 750 z nich

Za prepustenie Navaľného demonštrovali desaťtisíce ľudí, zatkli vyše 750 z nich

31.1.2021 (Webnoviny.sk) – Na demonštráciách za prepustenie opozičného politika Alexeja Navaľného sa v rôznych častiach Ruska zúčastnili desaťtisíce ľudí. Podľa ľudskoprávnych aktivistov polícia zadržala viac ako 750 osôb. V ruskej metropole Moskva platili v nedeľu prísne obmedzenia pohybu. Obchody a reštaurácie, ako aj sedem staníc metra v okolí centra mesta boli zatvorené.

Počas prvej vlny protestných zhromaždení, ktoré sa konali minulú sobotu v desiatkach miest naprieč celou krajinou, polícia zadržala takmer štyritisíc ľudí. Odvolanie opozičného politika proti jeho vzatiu do väzby moskovský súd tento štvrtok zamietol.

Navaľného, ktorý je najznámejším kritikom prezidenta Vladimira Putina, zadržali 17. januára po jeho návrate z Nemecka. V krajine sa liečil päť mesiacov z následkov otravy nervovoparalytickou látkou novičok.

Z útoku na svoju osobu obviňuje Kremeľ, čo ruské úrady odmietajú. Navaľného umiestnili do väzby na 30 dní. Podľa prokuratúry pobytom v Nemecku porušil pravidlá podmienečného odsúdenia za spreneveru. Navaľnyj označuje kauzu z roku 2014 za politicky motivovanú.

Viac k témam: demonštrácie, lockdown, obmedzenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Za prepustenie Navaľného demonštrovali desaťtisíce ľudí, zatkli vyše 750 z nich © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *