Home / SLOVENSKO / Združenie bezpečnostného priemyslu privítalo rozhodnutie o obstaraní nových radarov

Združenie bezpečnostného priemyslu privítalo rozhodnutie o obstaraní nových radarov

30.1.2021 (Webnoviny.sk) – Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR (ZBOP) privítalo rozhodnutie vlády SR obstarať nové radary stredného, malého a blízkeho dosahu. Pre agentúru SITA to uviedol prezident ZBOP Tibor Straka. Kabinet dal mandát Ministerstvu obrany SR (MO SR) na výmenu 24 starých radarov a nahradiť ich 17 novými rádiolokátormi od štátu Izrael.

Myslíme si, že rozhodnutie o obstaraní novej rádiolokačnej techniky malo byť prijaté už predchádzajúcimi vládami v koordinácii s ich rozhodnutiami k obstaraniu novej leteckej techniky,“ pokračoval Straka. Ďalej dodal, že v súčasnosti používané radary, ktoré boli vyrobené na území bývalého Sovietskeho zväzu, prekročili svoju technickú životnosť a udržiavanie ich technického stavu je nesmierne zložité.

ZBOP tiež ocenilo rozhodnutie MO SR o zapojení domáceho obranného priemyslu ako podmienky podpísania zmlúv s výrobcom rádiolokátorov, pretože prinesie prácu v podobe zapojenia spoločností slovenského obranného priemyslu do dodávateľského reťazca.

Zabezpečí to tiež servis počas celej doby používania týchto rádiolokátorov. „Táto skutočnosť je pre SR a jej ozbrojené sily životne dôležitá aj v čase riešenia krízových situácií,“ uzavrel Straka.

Viac k témam: nákup radarov
Zdroj: Webnoviny.sk – Združenie bezpečnostného priemyslu privítalo rozhodnutie o obstaraní nových radarov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *