Home / SVET / Ľudia cestujúci z krajín mimo EÚ sa do Francúzska nedostanú, krajina zatvára svoje hranice

Ľudia cestujúci z krajín mimo EÚ sa do Francúzska nedostanú, krajina zatvára svoje hranice

30.1.2021 (Webnoviny.sk) – Francúzsko s účinnosťou od nedele zatvára svoje hranice pre ľudí prichádzajúcich z krajín mimo Európskej únie. Po krízovom rokovaní vlády to oznámil v sobotu premiér Jean Castex. Opatrenia má obmedziť šírenie koronavírusu, aby sa krajina vyhla tretiemu lockdownu. Nové varianty koronavírusu premiér označil za veľké riziko.

Viac o téme: Koronavírus

Osobám prichádzajúcim do Francúzska z iných členských štátov EÚ bude povolený vstup iba po predložení negatívneho testu. S účinnosťou od nedele sa zastavuje aj prevádzka veľkých obchodných centier. Pristupuje sa tiež k obmedzeniam pri cestách medzi pevninou a zámorskými teritóriami. Reštaurácie a bary sú v krajine zatvorené od októbra.

Francúzsko patrí v Európe z pohľadu počtu obetí medzi krajiny najviac zasiahnuté pandémiou. Ochoreniu podľahlo doteraz 75 620 ľudí. Viac ako 60-percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti obsadili pacienti s koronavírusom.

Viac k témam: hranice, Koronavírus, lockdown, Pandémia, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ľudia cestujúci z krajín mimo EÚ sa do Francúzska nedostanú, krajina zatvára svoje hranice © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *