Home / SLOVENSKO / Rozdielne výsledky testovania na koronavírus prezentované vládou sú necitlivé a neprípustné, myslí si primátor Nitry

Rozdielne výsledky testovania na koronavírus prezentované vládou sú necitlivé a neprípustné, myslí si primátor Nitry

30.1.2021 (Webnoviny.sk) – Primátor Nitry Marek Hattas označil vždy rozdielne výsledky skríningového testovania prezentované vládou za necitlivé a neprípustné zahrávanie sa s ľuďmi. Okres Nitra bol pôvodne zaradený medzi tie, v ktorých nebolo potrebné skríningové testovanie opakovať, v piatok minister zdravotníctva Marek Krajčí zverejnil prezentáciu, podľa ktorej patrí Nitra medzi „červené“ okresy s mierou pozitívnych testov 1,01 percenta.

Krajčí však dodal, že vláda v prípade Bratislavy a okresu Nitra zmení svoje uznesenie tak, aby sa ich obyvatelia nemuseli preukazovať negatívnym antigénovým testom. Ľuďom z týchto okresov však testovanie odporučil.

Viac o téme: Koronavírus

V okrese Nitra sa podľa pôvodne prezentovaných výsledkov skríningu už ďalšie testovanie nemalo konať, miera pozitívnych testov tu bola nižšia ako jedno percento. Mesto Nitra napriek tomu v piatok otvorilo 20 odberných miest na dobrovoľné testovanie na COVID-19. K dispozícii sú aj v sobotu a v nedeľu.

V piatok 29. januára sa v nich podľa primátora Hattasa otestovalo 5056 ľudí. Z nich malo 34 pozitívny výsledok testu, čo znamená mieru pozitivity 0,67 percenta.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus, výsledky
Zdroj: Webnoviny.sk – Rozdielne výsledky testovania na koronavírus prezentované vládou sú necitlivé a neprípustné, myslí si primátor Nitry © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *