Home / SLOVENSKO / Slovenská pošta vydala známku s portrétom Ladislava Grosmana, ktorá zachytáva aj scénu z jeho filmu

Slovenská pošta vydala známku s portrétom Ladislava Grosmana, ktorá zachytáva aj scénu z jeho filmu

30.1.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská pošta vydala poštovú známku s portrétom slovenského scenáristu Ladislava Grosmana. Na známke je tiež vyobrazená scéna z filmu Obchod na Korze a soška Oskara, ktorú film získal v roku 1966.

Známka „Osobnosti: Ladislav Grosman (1921 – 1981)“ má nominálnu hodnotu jedno euro a rozmery vrátane perforácie 26,5 a 33,9 milimetrov. Vychádza vo forme tlačového listu s 50 známkami a technikou ofsetu ju vytlačila spoločnosť Tiskárna Hradištko. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Súčasne s poštovou známkou vychádza obálka prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 29. 1. 2021 a domicilom mesta Humenné. Motívom prítlače FDC obálky je kompozícia gombíkov a zatváracích špendlíkov, ktorá zobrazuje Dávidovu hviezdu.

Motívom pečiatky je gombík ako symbol galantérie Obchodu na korze, ktorý bol predmetom arizácie a ktorý aj symbolicky spečatil osud filmovej postavy Tona Brtku. FDC vytlačila technikou ofsetu spoločnosť BB Print. Autorkou výtvarného návrhu poštovej známky, FDC a FDC pečiatky je Natália Ložeková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Oscar, poštová známka
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta vydala známku s portrétom Ladislava Grosmana, ktorá zachytáva aj scénu z jeho filmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *