Home / EKONOMIKA / Finančná správa zaistila vyše milióna litrov nafty, firmy sú podozrivé z reťazového podvodu (foto)

Finančná správa zaistila vyše milióna litrov nafty, firmy sú podozrivé z reťazového podvodu (foto)

29.1.2021 (Webnoviny.sk) – Finančná správa zabránila daňovým únikom pri obchodovaní s pohonnými látkami. V rámci akcie Fénix zadržala v daňovom sklade v Nitrianskom kraji 1,2 milióna litrov motorovej nafty v spoločnostiach, ktoré sú podozrivé z reťazového podvodu. Na akcii sa podieľali desiatky ozbrojených aj neozbrojených príslušníkov finančnej správy.

V niektorých spoločnostiach finančná správa podľa jej hovorkyne Martiny Rybanskej identifikovala vysoko rizikovú DPH, preto majú otvorené kontroly na túto daň. Zadržaním a prevezením motorovej nafty finančná správa zabránila možnému daňovému úniku. Naftu previezla do Bratislavského kraja, na prevoz použila 39 cisterien.

Hodnota zadržanej motorovej nafty je takmer 600-tisíc eur. Finančná správa ju zaistila dovtedy, kým nepreverí vlastnícke vzťahy a nepríde k úhrade DPH. Finančná správa podľa Rybanskej nebude o podrobnostiach informovať, pretože vykonáva v tejto záležitosti ďalšie potrebné úkony.

Viac k témam: nafta, podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Finančná správa zaistila vyše milióna litrov nafty, firmy sú podozrivé z reťazového podvodu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *