Home / SLOVENSKO / NAKA počas akcie Mýtnik zadržala deväť osôb, medzi nimi aj exšéfa finančnej správy Imreczeho

NAKA počas akcie Mýtnik zadržala deväť osôb, medzi nimi aj exšéfa finančnej správy Imreczeho

29.1.2021 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci akcie Mýtnik bývalého funkcionára finančnej správy a ďalších osem osôb. Ako informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka, zadržaní boli v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní. Dodal, že ďalšie informácie poskytnú až vtedy, keď to procesná situácia dovolí.

Podľa informácií Denníka N je jedným zo zadržaných bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze, ktorý bol nominant strany Smer- sociálna demokracia (Smer-SD). Bol priamym podriadeným bývalého ministra financií Petra Kažimíra, ktorý v súčasnosti vedie Národnú banku Slovenska.

Medzi zadržanými by mal byť podľa informácií portálu televízie Joj noviny.sk aj šéf IT finančnej správy Milan Grega. Televízia informovala, že obaja by mali byť teraz na NAKA v budove policajného prezídia. Portál doplnil, že v zatýkaní sa bude pokračovať. Má totiž informácie, že vyšetrovatelia chceli zadržať aj podnikateľov Michala Suchobu a Jozefa B. Ako uviedla TV Joj, tieto osoby sa nenachádzajú na Slovensku.

Viac k témam: akcia „Mýtnik“
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA počas akcie Mýtnik zadržala deväť osôb, medzi nimi aj exšéfa finančnej správy Imreczeho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *