Home / EKONOMIKA / Ministerstvo práce zaviedlo pre sporiteľov v druhom pilieri nový vzor výpisu z účtu

Ministerstvo práce zaviedlo pre sporiteľov v druhom pilieri nový vzor výpisu z účtu

28.1.2021 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo práce a sociálnych vecí zaviedlo pre sporiteľov v druhom dôchodkovom pilieri nový vzor výpisu z osobného dôchodkového účtu s prehľadnejšou štruktúrou a komplexnejším obsahom.

V tlačovej správe o tom informuje rezort práce a sociálnych vecí. Rezort opatrením, ktoré je účinné od začiatku tohto roka, ustanovuje vzor, obsah a štruktúru dôchodkového výpisu.

Vhodnosť zvolenej investičnej stratégie

Výpisy majú prehľadnejšiu štruktúru, obsahujú viac informácií a ich súčasťou je aj prognóza dôchodku z druhého piliera, ktorá sa vypočítava na základe aktuálnej investičnej stratégie sporiteľa.

„Vo výpise sporitelia nájdu aj informácie o vhodnosti zvolenej investičnej stratégie. Ak vo svojej aktuálnej investičnej stratégii nemajú zohľadnený svoj vek a zostávajúcu dĺžku sporenia, dostanú aj odporúčanie alternatívnej investičnej stratégie,“ uviedlo ministerstvo práce.

O nové výpisy netreba žiadať

Klienti správcov penzijných úspor nemusia o zaslanie nových výpisov žiadať, dôchodkové správcovské spoločnosti ich zasielajú počas januára tohto roka automaticky všetkým sporiteľom.

Výpisy posielajú v elektronickej podobe na adresu elektronickej pošty sporiteľa alebo v listinnej forme na dohodnutú doručovaciu adresu, ak sporiteľ nemá zriadenú adresu elektronickej pošty.

Každý klient má prístup k svojmu výpisu aj na webovom sídle dôchodkovej správcovskej spoločnosti, a to prostredníctvom bezplatného elektronického prístupu k osobnému dôchodkovému účtu.

Viac k témam: druhý dôchodkový pilier
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo práce zaviedlo pre sporiteľov v druhom pilieri nový vzor výpisu z účtu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *