Home / SLOVENSKO / Dolný Kubín je zaradený medzi „horšie“ okresy, ale primátor má iné čísla ako prezentoval Matovič

Dolný Kubín je zaradený medzi „horšie“ okresy, ale primátor má iné čísla ako prezentoval Matovič

28.1.2021 (Webnoviny.sk) – Dolnokubínska samospráva poukazuje na rozdielne údaje z celoplošného skríningu na ochorenie COVID-19. Podľa vládou zverejnených výsledkov má okres Dolný Kubín mieru pozitivity 1,06 percenta a je zaradený do ďalšieho kola testovania. Podľa primátora Jána Prílepka však v Dolnom Kubíne disponujú informáciami o priemernej pozitivite na úrovni 0,8 percenta.

Viac o téme: Koronavírus

„V rámci mesta Dolný Kubín bol priemer len na úrovni 0,52 percenta a v okolitých obciach celého okresu sa tiež vôbec nelíšil a bol na úrovni 0,54 percenta. Vyššie čísla boli podľa zverejnených údajov iba vo firmách a mobilných odberových miestach, avšak aj po ich započítaní sa celkový priemer posunul len na 0,805 percenta,“ uviedol Prílepok.

Oficiálny výsledok 1,06 percenta bol pre samosprávy v Dolnom Kubíne prekvapením. „Ak to nie je vyslovene chyba, znamenalo by to, že máme v našom okrese malé, ale silne ohnisko nákazy, o ktorom momentálne nie sme informovaní a nemôžeme tak vykonať žiadne kroky, ktorými by sme nepriaznivú situáciu pomohli eliminovať a ochrániť tak zdravie našich obyvateľov,“ dodal Prílepok.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, premiér Slovenskej republiky, primátor Dolného Kubína
Zdroj: Webnoviny.sk – Dolný Kubín je zaradený medzi „horšie“ okresy, ale primátor má iné čísla ako prezentoval Matovič © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Minister Raši a Remišová sú ako dvaja kohúti a nič si nedarujú (video)

Namiesto rozvoja a prosperity Slovenska podľa poslankyne hrozí úplné stopnutie európskych peňazí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *