Home / SLOVENSKO / Sulíková úloha sa skončila, nákup antigénových testov budú mať opäť na starosti štátne hmotné rezervy

Sulíková úloha sa skončila, nákup antigénových testov budú mať opäť na starosti štátne hmotné rezervy

27.1.2021 (Webnoviny.sk) – Antigénové testy bude opätovne obstarávať Správa štátnych hmotných rezerv SR. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík. Zopakoval, že jeho rezort už uznesenie kabinetu o nákupe 8 miliónov testov naplnil a jeho úloha v procese obstarávania testov tak skončila.

Minister zároveň potvrdil, že v skladoch štátnych rezerv sú okrem gumených rukavíc, ktoré sú nedostatkovým tovarom v celej Európe, všetky ostatné predpísané tovary.

Vláda pritom podľa jeho slov na dnešnom rokovaní nehovorila o možnosti distribúcie respirátorov rizikovým skupinám obyvateľov. Podľa neho k tejto téme musia zaujať stanovisko odborníci, napríklad pandemická komisia.

Viac k témam: antigénové testy, Koronavírus, verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíková úloha sa skončila, nákup antigénových testov budú mať opäť na starosti štátne hmotné rezervy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *