Home / SLOVENSKO / Nenávistné prejavy vedú k ohrozovaniu práv a ľudských životov, pripomína ombudsmanka Patakyová

Nenávistné prejavy vedú k ohrozovaniu práv a ľudských životov, pripomína ombudsmanka Patakyová

27.1.2021 (Webnoviny.sk) – Holokaust by mal byť pre spoločnosť výstrahou, že nenávistné prejavy nesú hrozbu ohrozujúcu práva a životy ľudí. Vo svojom statuse na sociálnej sieti to pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu uviedla verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová.

Pripomenula, že o život vtedy prišlo šesť miliónov Židov a obeťami sa stali aj ďalšie perzekvované skupiny ľudí ako napríklad politickí oponenti, osoby so zdravotným postihnutím, Rómovia či ľudia z LGBTI komunity.

„Oslobodenie koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau, od ktorého dnes uplynulo 76 rokov, nám pripomína, že tragédia, ktorá spoločnosť postihla vo forme holokaustu, pre nás musí byť zdvihnutým prstom a upozornením, že nenávistné prejavy v sebe nesú hrozbu vyústenia do nebezpečných praktík ohrozujúcich práva a životy ľudí,“ napísala Patakyová. Dodala, že spoločnosť má uprednostniť úctu, inklúziu a rešpekt.

Viac k témam: holokaust, Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu, ombudsmanka
Zdroj: Webnoviny.sk – Nenávistné prejavy vedú k ohrozovaniu práv a ľudských životov, pripomína ombudsmanka Patakyová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *