Home / SLOVENSKO / Hlas-SD pobúrili výroky Matoviča a Naďa o Rašiho vile v Chorvátsku, bude ich riešiť právnou cestou

Hlas-SD pobúrili výroky Matoviča a Naďa o Rašiho vile v Chorvátsku, bude ich riešiť právnou cestou

26.1.2021 (Webnoviny.sk) – Mimoparlamentná strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) bude riešiť v trestnoprávnom a občianskoprávnom konaní výroky premiéra Igora Matoviča a ministra obrany SR Jaroslava Naďa (obaja OĽaNO) na adresu Richarda Rašiho (Hlas-SD) v súvislosti s nehnuteľnosťami v Chorvátsku.

Raši nehnuteľnosť v Chorvátsku nikdy nevlastnil

Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Dodala, že vyhlásenia, ktoré odzneli 24. januára v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo a neskôr na sociálnych sieťach, považujú v strane za klamstvá a ostro sa voči nim vyhradzujú.

„Nikdy som v tejto krajine žiadnu nehnuteľnosť nevlastnil, nevlastním a ani nad tým neuvažujem. V nehnuteľnosti, ktorej fotografia bola zverejnená na sociálnych sieťach Igora Matoviča a Jaroslava Naďa, som nikdy ubytovaný nebol,“ uviedol Raši.

Zdôraznil, že keď v minulosti dovolenkoval v Chorvátsku, vždy bol ubytovaný v hoteloch či v oficiálnych apartmánových domoch určených na prenájom. Doplnil, že za ubytovanie zaplatil obvyklú cenu v danom mieste a v danom čase tak ako každý turista.

Status premiéra Matoviča na Facebooku

Za výrokmi ministra a premiéra vidí Hlas-SD zámer poškodiť v očiach verejnosti nielen stranu, ale aj Rašiho ako jej podpredsedu.

Naď v relácii na Telo hovoril o vile v obci Rogoznica v Chorvátsku, ktorú mal podľa neho vlastniť Raši. Matovič v pondelok 25. januára vo svojom profile na sociálnej sieti uverejnil status, ktorý mal vysvetliť situáciu okolo spomínanej vily.

Podľa daného statusu má byť vila oficiálne prepojená s Jurajom Frajtom, ktorý sa spája aj s kauzou predaja predražených CT prístrojov nemocniciam. V texte sa nachádzajú aj reakcie obyvateľa obci Rogoznica, ktoré podporujú tvrdenie, že ide o Rašiho vilu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: minister obrany SR, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlas-SD pobúrili výroky Matoviča a Naďa o Rašiho vile v Chorvátsku, bude ich riešiť právnou cestou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *