Home / SLOVENSKO / Únia miest Slovenska žiada urýchlené zvolanie konzília odborníkov, aby sa dohodli na ďalšom postupe

Únia miest Slovenska žiada urýchlené zvolanie konzília odborníkov, aby sa dohodli na ďalšom postupe

25.1.2021 (Webnoviny.sk) – Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada urýchlené zvolanie konzília odborníkov. V tlačovej správe, ktorú zaslala hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová, to uviedol prezident únie Richard Rybníček. Konzílium odborníkov by podľa neho malo zasadnúť, zhodnotiť výsledky celoslovenského skríningu a rozhodnúť o ďalšom postupe.

Podľa Rybníčka by konzílium malo prehodnotiť platné uznesenie vlády, podľa ktorého sa má Slovensko rozdeliť na 37 okresov s horšími výsledkami a 36 okresov s lepšími výsledkami. Nutné pritom podľa ÚMS bude prihliadať na fakt, že epidemická situácia je v jednotlivých mestách odlišná.

Viac o téme: Koronavírus

„Vláda dostala exaktné čísla, teraz ich je potrebné posunúť expertom a odborníkom, pretože len oni dokážu reálne posúdiť, ako ďalej postupovať. Mestá sú pripravené, aby tam, kde sa ukáže ďalšie testovanie ako potrebné, zabezpečili pre obyvateľov bezpečnú a efektívnu možnosť dať sa otestovať. To, že štát bude stáť pri mestách a poskytne im všetko potrebné, je taktiež kľúčové,“ povedal Rybníček.

Na spoločnom stanovisku ÚMS sa v pondelok 25. januára uznieslo všetkých 56 primátoriek a primátorov členských miest únie. Tí spolu zastupujú viac ako dva milióny obyvateľov Slovenska.

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Únia miest Slovenska žiada urýchlené zvolanie konzília odborníkov, aby sa dohodli na ďalšom postupe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *