Home / SLOVENSKO / Jankovská zostáva za mrežami, sudca zamietol aj jej opätovnú žiadosť o prepustenie

Jankovská zostáva za mrežami, sudca zamietol aj jej opätovnú žiadosť o prepustenie

22.1.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika J. ostáva vo väzbe. Pre agentúru SITA to potvrdila Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, dnes (22. januára, pozn. redakcie) zamietol žiadosť obvinenej Moniky J. o prepustenie z väzby na slobodu,” povedala Kudjáková. Dodala, že sudca väzbu obvinenej dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil. Hovorkyňa dodala, že rozhodnutie je právoplatné, keďže procesné strany sa vzdali práva podať sťažnosť.

Moniku J. zadržali v marci 2020 v rámci akcie Búrka, ktorá bola zameraná na korupčnú trestnú činnosť sudcov. Odvtedy je bývalá štátna tajomníčka a bývalá sudkyňa stíhaná väzobne. Jej advokát Peter Erdős na jeseň 2020 potvrdil, že sa priznala k trestnej činnosti a spolupracuje s vyšetrovateľmi.

Viac k témam: akcia Búrka, sudca
Zdroj: Webnoviny.sk – Jankovská zostáva za mrežami, sudca zamietol aj jej opätovnú žiadosť o prepustenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *