Home / EKONOMIKA / Hnutie OĽaNO kritizuje schválený rozpočet, neinvestuje do toho najcennejšieho čo krajina má

Hnutie OĽaNO kritizuje schválený rozpočet, neinvestuje do toho najcennejšieho čo krajina má

BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) – Opozícia nezdieľa nadšenie koaličných strán zo schválenia rozpočtu. Veronika Remišová z hnutia OĽaNO hovorí, že štát míňa veľa na svoju spotrebu, ale nerieši problémy tejto krajiny.

Hovorila pritom napríklad o klesajúcom rozpočte na výstavbu ciest prvej triedy či na opravy ciest, ako aj financovanie vedy a výskumu. „S rozpočtom nie sme spokojní. Tento rozpočet nie je rozpočet hrdej krajiny. Neinvestuje do toho najcennejšieho čo má, do rozvoja svojich ľudí,“ uviedla.

Odporúčame:
Schválený rozpočet je podľa Fica tmelom pre vládnu koalíciu, Danko pochválil prácu Kažimíra

Jej stranícky kolega Eduard Heger upozornil aj na to, že aj v Európskej únii je množstvo krajín, ktoré hospodária lepšie ako Slovensko. Navyše, skúsenosti z uplynulých rokov podľa neho hovoria, že vláda nevie dodržať vlastné záväzky. Otázne je preto, či sa tentokrát podarí plánovaný deficit dodržať.

ĽS-NS chce otázku rozpočtu riešiť radikálnejšie. Ako uviedol jej poslanec Milan Uhrík, deficitné rozpočty chcú zakázať ústavou. Návrh na jej zmenu už predložili parlamentu, ktorý by mal o nej rokovať v budúcom roku.

Viac k témam: Eduard Heger, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Milan Uhrík, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, štátny rozpočet, Veronika Remišová
Zdroj: Webnoviny.sk – Hnutie OĽaNO kritizuje schválený rozpočet, neinvestuje do toho najcennejšieho čo krajina má © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko potvrdilo príspevok do fondu EÚ pre Ukrajinu vo výške 5 miliónov eur

Uzavretie dohody o tomto príspevku v stredu schválila vláda SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *