Home / šport / Ostatné športy / Sarah Thomasová mení históriu v NFL, bude ako prvá žena rozhodovať Super Bowl

Sarah Thomasová mení históriu v NFL, bude ako prvá žena rozhodovať Super Bowl

21.1.2021 (Webnoviny.sk) –
Sarah Thomasová sa stane prvou ženskou rozhodkyňou v súboji o slávny Super Bowl. Stane sa tak v 55. edícii finálového súboja najprestížnejšej ligy v americkom futbale 7. februára 2021 v Tampe na Floride.
Spolu so 47-ročnou rozhodkyňou dostal dôveru aj 60-ročný Carl Cheffers. Pre neho to bude vyvrcholenie 21. sezóny v NFL. Informuje o tom portál BBC Sport.

Zaslúžené ocenenie

Thomasová sa v roku 2019 stala oficiálne prvou ženou, ktorá dostala šancu v zápase play-off. Štyri roky predtým sa stala prvou profesionálnou rozhodkyňou v NFL.

„Už sme si zvykli, že Sarah Thomasová mení históriu. Stane sa to znova. Jej elitné výkony a túžba zlepšovať sa ju doviedla až do Super Bowlu. Gratulujem, Sarah, k tomuto oceneniu. Je veľmi zaslúžené,“ vyjadril sa výkonný viceprezident NFL Troy Vincent.

Konferenčné finále

O zložení najdôležitejšieho súboja sezóny sa rozhodne už najbližšiu nedeľu, keď odohrajú konferenčné finálové zápasy.
Vo finále AFC sa stretne obhajca titulu Kansas City s Buffalom Bills a v NFC Tampa Bay Buccaneers narazí na Green Bay Packers.

Viac k témam: NFL, Super Bowl
Zdroj: Webnoviny.sk – Sarah Thomasová mení históriu v NFL, bude ako prvá žena rozhodovať Super Bowl © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *