Home / EKONOMIKA / Pri nároku na pandemické ošetrovné sa nič nemení, upozorňuje Sociálna poisťovňa

Pri nároku na pandemické ošetrovné sa nič nemení, upozorňuje Sociálna poisťovňa

20.1.2021 (Webnoviny.sk) – V podmienkach nároku na pandemické ošetrovné (OČR) sa nateraz nič nemení. V tlačovej správe na to upozorňuje Sociálna poisťovňa. Naďalej platí, že v období zatvorených materských škôlok a škôl nárok na pandemickú OČR majú všetci rodičia, ktorých deti vo veku do 11 rokov zostali doma a nenavštevujú ani školský klub.

Ak ide o dieťa vo veku do 16 rokov, je potrebné potvrdenie ošetrujúceho lekára o tom, že zdravotný stav dieťaťa si nevyhnutne vyžaduje ošetrovanie. Nárok na pandemickú OČR pritom nemajú tí zamestnanci, ktorí počas starostlivosti o dieťa pracujú z domu a v tomto období majú príjem z pracovného pomeru.

Ak už vám bol počas krízovej situácie, teda od 12. marca 2020 priznaný nárok na pandemické ošetrovné, novú žiadosť nepodávate,“ upozorňuje poisťovňa. Koncom tohto mesiaca tak rodič pošle do poisťovne iba čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné.

V prípade, ak ste počas krízovej situácie o pandemické ošetrovné ešte nežiadali, pošlite žiadosť o pandemické ošetrovné,“ usmerňuje Sociálna poisťovňa. Koncom januára potom rodič zašle aj čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné. Poisťovňa rodičom odporúča, aby využívali elektronické formuláre, ktoré sú zverejnené na jej internetovej stránke. „Urýchlite si tak vybavenie ošetrovného v Sociálnej poisťovni a jeho skoršie vyplatenie,“ dodáva poisťovňa.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza, pandemická OČR
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri nároku na pandemické ošetrovné sa nič nemení, upozorňuje Sociálna poisťovňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Biznis konferencia Empire Con 10 s novým dátumom a v novom šate

Dvojdňový prílev informácií zameraný na sales a leadership, má na svedomí úspešný slovenský networker David Zbojek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *