Home / SVET / Maroš Šefčovič sa stal spolupredsedom Rady pre partnerstvo EÚ a Spojeného kráľovstva

Maroš Šefčovič sa stal spolupredsedom Rady pre partnerstvo EÚ a Spojeného kráľovstva

19.1.2021 (Webnoviny.sk) – Podpredseda Európskej komisie (EK) pre medziinštitucionálnu spoluprácu a strategický výhľad Maroš Šefčovič sa stal spolupredsedom Rady pre partnerstvo Európskej únie (EÚ) a Spojeného kráľovstva.

Dohľad na dosiahnutie cieľov dohody

Do tejto funkcie ho dnes vymenovala predsedníčka EK Ursula von der Leyenová. V tlačovej správe o tom informovala Ingrid Ludviková z tlačového oddelenia Zastúpenia EK na Slovensku.

Rada, kde bude Šefčovič zastupovať EÚ, vznikla na základe dohody o obchode a spolupráci medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom. Bude dohliadať na dosiahnutie cieľov dohody a uľahčí jej vykonávanie.

Začiatok novej kapitoly

Tento rok je začiatkom novej kapitoly v našich vzťahoch so Spojeným kráľovstvom, ktoré sa stalo treťou krajinou, ale zároveň zostane naším blízkym strategickým partnerom. V týchto dvoch dohodách – v dohode o obchode a spolupráci a v dohode o vystúpení – máme pevný základ pre vykonávanie tejto novej kapitoly. Budeme naďalej neúnavne pracovať na zabezpečení toho, aby ich litera a duch dobre fungovali v praxi,“ uviedol Maroš Šefčovič.

S cieľom podporiť dôsledné vykonávanie dohôd sa Európska komisia rozhodla zriadiť novú „službu pre dohody medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom“, ktorá od 1. marca nahradí pracovnú skupinu pre vzťahy so Spojeným kráľovstvom.

Zdroj: Webnoviny.sk – Maroš Šefčovič sa stal spolupredsedom Rady pre partnerstvo EÚ a Spojeného kráľovstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Trump nevylučuje zapletenie Putina do smrti Navaľného

Trump sa tiež opakovane zaviazal zastaviť pomoc Ukrajine a prinútiť Kyjev k rokovaciemu stolu s Ruskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *