Home / SLOVENSKO / Ján v Afrike bez povolenia ulovil tigra, hrozí mu päť rokov za mrežami (foto)

Ján v Afrike bez povolenia ulovil tigra, hrozí mu päť rokov za mrežami (foto)

19.1.2021 (Webnoviny.sk) – Jeden až päť rokov za mrežami hrozí mužovi, ktorý v Afrike ulovil tigra a bez povolenia ho na komerčné účely nechal doviezť na Slovensko.

Vyšetrovateľ Jána K. z obce Žihárec (okres Šaľa) obvinil z porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, k obvineniu došlo na základe nariadenia o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a rastlín reguláciou obchodu s nimi.

Muž v rozpore s nariadením ulovil tigra džungľového v Juhoafrickej republike. Ako uviedla polícia, následne ho dal bez príslušného povolenia na dovoz vydaného Ministerstvom životného prostredia SR doviezť na Slovensko.

V rodinnom dome ho držal bez toho, aby vedel preukázať spôsob jeho nadobudnutia. Tiež ho vystavoval a používal na propagáciu podnikateľskej činnosti súvisiacej so sprostredkovaním poľovačiek v Juhoafrickej republike. Celková spoločenská hodnota exempláru tigra džungľového bola Štátnou ochranou prírody vyčíslená na 28-tisíc eur.

Viac k témam: environmentálna kriminalita, lov, tiger
Zdroj: Webnoviny.sk – Ján v Afrike bez povolenia ulovil tigra, hrozí mu päť rokov za mrežami (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *