Home / SLOVENSKO / Mafiánsky „Hrobár“ z gangu sátorovcov sa postaví pred súd, termín hlavného pojednávania je už známy

Mafiánsky „Hrobár“ z gangu sátorovcov sa postaví pred súd, termín hlavného pojednávania je už známy

19.1.2021 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vytýčil na 22. februára hlavné pojednávanie s Lehelom H., známym tiež pod prezývkou „Hrobár“. Ten čelí obžalobe pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a viacerých trestných činov úkladnej vraždy a vraždy.

Od apríla minulého roku je na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu SR (NS SR) stíhaný väzobne.

Sátorove telo opakovane premiestňovali

Lehel H. svoju prezývku nadobudol tak, že na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe zakopával obete mafiánskeho gangu sátorovcov. V procese so skupinou vedenou Zsoltom Nagyom, prezývaným „Čonty“, vystupoval ako svedok.

V septembri 2018 napríklad na ŠTS vypovedal o tom, ako pomáhal obžalovaným Františkovi Zakálovi a Kristiánovi Kadárovi usmrtiť zakladateľa skupiny Lajosa Sátora.

Lehel H. vypovedal, že v decembri 2010 Sátora zastrelil na farme v Čótfe on, hoci bolo dohodnuté, že to urobí Kadár. Nahé telo Sátora potom uložili do jamy, ktorú vyhĺbil Lehel H. pomocou bagra. Neskôr z obáv, že by polícia mohla pozostatky Sátora nájsť, telo vykopali a opakovane premiestňovali.

Detailný popis ďalšej vraždy

Lehel H. popísal aj vraždu Andora Reisza, ktorého v novembri 2006 zastrelil Sátor v areáli farmy. Telo potom „vytiahli na trojnožku používanú pri zabíjačkách a rozporciovali“. Obžalovaný Kadár podľa svedka zavraždenému odrezal pohlavný úd, pretože mal pomer s jeho ženou.

„Hrobár“ povedal, že „mäkké časti tela pomleli a vysypali do Malého Dunaja“. Veľké kosti a iné časti tela chceli najprv spáliť, ale neskôr ich zakopali na poli za areálom farmy.

Viac k témam: pojednávanie, sátorovci, úkladná vražda, väzenie, vražda, zločinecká skupina Sátorovci
Zdroj: Webnoviny.sk – Mafiánsky „Hrobár“ z gangu sátorovcov sa postaví pred súd, termín hlavného pojednávania je už známy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori sa ohradili voči kritike bývalých zamestnancov ÚŠP, vydali spoločné vyhlásenie

Krajskí prokurátori považujú kritiku za absolútne nevhodnú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *