Home / EKONOMIKA / Takmer 1,5-tisíc ľudí príde o prácu, ide o avizované hromadné prepúšťanie

Takmer 1,5-tisíc ľudí príde o prácu, ide o avizované hromadné prepúšťanie

18.1.2021 (Webnoviny.sk) – Hromadné prepúšťanie 1 486 zamestnancov z oblasti služieb s označením zamerania „činnosti poskytovateľov univerzálnej poštovej služby“ eviduje v Banskobystrickom kraji Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

„Hromadné prepúšťanie bolo nahlásené na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Banská Bystrica 12. januára,“ uviedla pre agentúru SITA Marianna Šebová z kancelárie generálneho riaditeľa a generálneho tajomníka služobného úradu ÚPSVaR.

Názov spoločnosti, ktorá nahlásila hromadné prepúšťanie, Šebová nekonkretizovala, odvolávajúc sa na zákon o službách zamestnanosti. Podľa neho môžu názvy spoločností zverejňovať len ak majú ich súhlas, pričom v tomto prípade ho nemajú.

V ten istý deň v minulom týždni však informovala o hromadnom prepúšťaní Slovenská pošta, a. s., ktorá má sídlo v Banskej Bystrici. Spoločnosť avizovala rušenie 756 nadbytočných miest v tomto roku, pričom reorganizácia organizačnej štruktúry sa má dotknúť približne 1 500 zamestnancov.

Informáciu, že sa nahlásené hromadné prepúšťanie týka Slovenskej pošty, potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa spoločnosti Iveta Dorčáková. „Slovenská pošta plánuje začať tento proces 1. marca a ukončiť ho do 31. mája 2021,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že dotknutým zamestnancom bude firma ponúkať inú vhodnú prácu. Slovenská pošta v súčasnosti zamestnáva 12 894 zamestnancov s výkonom práce vo všetkých častiach Slovenska.

Viac k témam: hromadné prepúšťanie, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Takmer 1,5-tisíc ľudí príde o prácu, ide o avizované hromadné prepúšťanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *