Home / SLOVENSKO / Polícia varuje pred podvodným e-shopom, pôsobí ako oficiálny obchod známej značky

Polícia varuje pred podvodným e-shopom, pôsobí ako oficiálny obchod známej značky

17.1.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje občanov na podvodný e-shop, ktorý pôsobí ako oficiálny obchod značky Tommy Hilfiger. Polícia na web upozorňuje prostredníctvom svojho profilu Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

E-shop na stránke hlifigerslovensko.sk si všimol aj portál Securitymagazin.sk, podľa ktorého obchod vykazuje všetky znaky podvodnej stránky.

V uvedenom obchode je podľa portálu možné platiť iba kartou, obchod však nemá zabezpečenú platobnú bránu. Na stránke sú gramatické chyby a web navyše neobsahuje všeobecné obchodné podmienky či zásady ochrany osobných údajov.

Zdrojový kód stránky obsahuje čínske znaky a z webu nemožno identifikovať, kto je jeho majiteľom alebo prevádzkovateľom. Dokonca nie je možné ani presne identifikovať, z ktorej krajiny je stránka spravovaná. Prevádzkovateľom serverov, ktoré stránka využíva, je spoločnosť, ktorá má veľmi negatívne hodnotenie a z hľadiska možných podvodov je označovaná ako vysoko riziková. Polícia preto varuje občanov, aby e-shop nevyužívali.

Viac k témam: e-shop, podvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia varuje pred podvodným e-shopom, pôsobí ako oficiálny obchod známej značky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *