Home / POLITIKA / VEĽKÁ DEMONŠTRÁCIA VO VIEDNI PROTI LOCKDOWNU. VIDEÁ A FOTKY

VEĽKÁ DEMONŠTRÁCIA VO VIEDNI PROTI LOCKDOWNU. VIDEÁ A FOTKY

Veľká protikoronová demonštrácia sa dnes (16.1.2021) uskutočnila v rakúskom hlavnom meste. DENNÍK POLITIKA mal na demonštrácii vlastnú redaktorku, ktorej reportáž prinášame naším čitateľom s jej fotomateriálom a videami.

Je len na naších čitateľoch, aby porovnali reálne videá a fotky našej redaktorky z demonštrácie s výstupmi mainstreamovýchh médií.

Ako videla demonštráciu naša redaktorka?

Rakúsko považuje demonštrácie voči Korona pandémii za „potenciálne nebezpečné pre štát“ a preto dôrazne monitoruje koľko demonštrantov privedú protikoronové protesty do ulíc.

Dokonca až tak, že na čele a konci sprievodu sú policajti 🙂

Policajní experti očakávali 10 000 až 20 000 aktivistov, niektoré médiá vopred špekulovali s 30 000 a viac účastníkmi. Koľko ich nakoniec bolo?

Nálada demonštrantov bola od začiatku dobrá a vôbec prvýkrát sme dostali ako zástupcovia médií od policajtov ochranu, keďže v predchádzajúcich protestoch sa opakovali útoky na nezávislú tlač.

Demonštrácie sa zúčastnila zmeska popieračov korón, dotknutých občanov, bývalých odporcov štátu a pravicových extrémistov. Tí mali dostať od sponzora tisíce rakúskych vlajok a píšťaliek a hlasito vyjadrovali nesúhlas s politkou rakúskeho kancelára sebastinána Kurza.

Organizátori tentoraz vyzvali na nosenie masiek a na dodržanie dostatočného odstupu od ľudí. To však malo na účastníkov takmer nulový vplyv. Väčšina demonstrantov žiadne ochranné rúška nemala, mnohí sa zdravili bozkami a potriasaním rukou.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Rusku bol zadržaný novinár za údajné nepravdivé šírenie informácií o armáde

Jeho príspevky sa týkali ukrajinského mesta Buča, kde bolo nájdených viac ako 400 tiel civilistov so známkami mučenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *