Home / SLOVENSKO / Žiaci a študenti sú doma už pridlho, Remišová im nechce zakazovať aj vychádzky do prírody

Žiaci a študenti sú doma už pridlho, Remišová im nechce zakazovať aj vychádzky do prírody

15.1.2021 (Webnoviny.sk) – Vicepremiérka Veronika Remišová je proti podmieneniu vychádzky detí do prírody ešte aj s ich testovaním na ochorenie COVID-19. Ako upozornila po piatkovom rokovaní vlády, žiaci na druhom stupni základných škôl a študenti stredných škôl sú už tretí mesiac doma a s tým „treba niečo urobiť“.

Vicepremiérka verí, že najbližšie mimoriadne rokovanie vlády, ktoré má byť už túto sobotu, prinesie aj napriek potrebe doriešiť viaceré záležitosti už aj konkrétne výsledky aj v súvislosti s návrhom premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na celoplošné antigénové testovanie obyvateľstva Slovenska. „Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič a chcem poznať detaily, a to aj v súvislosti s testovaním detí,“ podotkla Remišová.

Viac o téme: Koronavírus

Veronika Remišová po piatkovom rokovaní kabinetu vyjadrila nespokojnosť s tým, že členovia vlády nedostali vopred pripravené materiály vo veci plánovaného testovania. Podľa nej, aby rokovanie kabinetu bolo profesionálne, je potrebné mať materiály k dispozícii vopred.

„Nemôžeme dostať materiály priamo až na rokovaní vlády, a je jedno, či sa jedná o pracovnú verziu, alebo o finálnu verziu,“ zdôraznila vicepremiérka s tým, že dokumenty v tak závažnej veci, ako je riešenie pandemickej situácie, musia byť pripravené dopredu. „Potom sa stane, že rokovanie vlády trvá päť hodín a na konci rokovania nie sme dohodnutí a rokovanie musí pokračovať na druhý deň,“ dodala Remišová.

Viac k témam: deti, Koronavírus, testovanie, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Žiaci a študenti sú doma už pridlho, Remišová im nechce zakazovať aj vychádzky do prírody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *