Home / SLOVENSKO / Policajný exprezident Lučanský sa v prešovskej väznici nepokúsil o samovraždu, tvrdí Kotleba

Policajný exprezident Lučanský sa v prešovskej väznici nepokúsil o samovraždu, tvrdí Kotleba

14.1.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba vylučuje možnosť, že zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktoré vzniklo 9. decembra 2020 vo väznici v Prešove, bolo spôsobené pokusom o samovraždu.

Kotleba ktorý je členom komisie zriadenej ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí) to napísal na sociálnej sieti pod štvrtkovej návšteve nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Nakazený člen komisie

„Presný mechanizmus zranenia sa stále hľadá, ale pokus o samovraždu bol v tomto prípade jednoducho vylúčený,” napísal Kotleba.

Zároveň potvrdil, že komisia v piatok 15. januára nenavštívi väznicu v Prešove, kde Lučanský vykonával väzbu.

Dôvodom je pozitívny test jedného člena komisie, ktorý je zároveň poslancom parlamentu, na koronavírus.

Komisiu, pozostávajúcu zo 17 členov, zriadila ministerka Kolíková za účelom vyvrátenia pochybností o smrti bývalého šéfa polície.

Operácia po zranení

Zastúpenie v nej majú okrem koaličných a opozičných poslancov napríklad aj zástupcovia médií, verejnej ochrankyne práv či prezidentky.

Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.

Viac k témam: akcia „Judáš“, Samovražda Milana Lučanského
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajný exprezident Lučanský sa v prešovskej väznici nepokúsil o samovraždu, tvrdí Kotleba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koho podporí Kresťanská únia vo voľbách? Záborská verí v inteligenciu a rozhľadenosť svojich voličov

Kresťanská únia považuje konzervatívne a kresťanské hodnoty za kľúčové. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *