Home / SVET / Pápeža Františka zaočkovali voči koronavírusu, použili vakcínu od Pfizeru

Pápeža Františka zaočkovali voči koronavírusu, použili vakcínu od Pfizeru

14.1.2021 (Webnoviny.sk) – Pápež František dostal prvú dávku vakcíny proti koronavírusu. Vo štvrtok to potvrdil Vatikán. Z očkovania 84-ročnej hlavy katolíckej cirkvi nezverejnil žiadne fotografie.

Pápež sa zasadzuje za to, aby boli vakcíny dostupné pre všetkých. Podľa neho je to etické a je to nielen pre zdravie jednotlivca, ale pre „životy druhých“. Vatikán spustil svoj vakcinačný program tento týždeň. Používa pritom vakcínu od firiem Pfizer a BioNTech.

Viac o téme: Koronavírus

Keď v Taliansku vzrástol počet prípadov nákazy koronavírusom, pápež posilnil svoje opatrenia. Pápež, ktorému od mladosti chýba časť pľúc, napríklad požehnanie pri modlitbe Anjel Pána dáva z knižnice Apoštolského paláca a nie z okna nad Námestím svätého Petra, aby tak zabránil zhromažďovaniu sa ľudí.

Vo Vatikáne už potvrdili najmenej 27 prípadov nákazy koronavírusom. Patrí k nim aj klaster infekcií v radoch švajčiarskej gardy z jesene.

Viac k témam: Koronavírus, vakcína
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápeža Františka zaočkovali voči koronavírusu, použili vakcínu od Pfizeru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *