Home / EKONOMIKA / Odberové miesto v U. S. Steel Košice zostane otvorené, kým sa situácia nezlepší

Odberové miesto v U. S. Steel Košice zostane otvorené, kým sa situácia nezlepší

13.1.2021 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť U. S. Steel Košice (USSK) ponechá vo svojom areáli testovacie miesto, pokým si to pandemická situácia bude vyžadovať. Informoval o tom hovorca USSK Ján Bača.

Zamestnancom odporúčajú pravidelné testovanie

„Sme veľmi radi, že sa nám zdravotníci a dobrovoľníci z podniku prihlásili na naše odberové miesto. Avšak v celoslovenskom merítku by bolo vhodné, ak by nielen testy, ale aj zdravotníkov zabezpečil štát. Podniky sú natoľko zodpovedné, aby si uvedomovali nutnosť postarať sa o dobrovoľné testovanie tak, aby zabezpečili výrobu a zdravie zamestnancov,“ uviedol Bača.

Viac o téme: Koronavírus

Na odberovom mieste v areáli USSK od minulého týždňa pretestovali 3 681 ľudí z toho bolo 118 pozitívnych. K dnešku stúpol počet pozitívnych zamestnancov na 237. Preliečených bolo vyše 500 zamestnancov. „Našim zamestnancom, ktorí prichádzajú do práce, rozhodne odporúčame, aby sa pravidelne dali otestovať každých 5 – 7 dní a výsledok nahlásili nadriadenému,“ dodal Bača.

Platnosť testu ovplyvnená mobilitou

Platnosť výsledku akéhokoľvek testu na ochorenie COVID19 je podľa Baču ovplyvnená mobilitou testovanej osoby – čím sa človek viac presúva a prichádza do kontaktu s inými osobami, tým kratšia je jeho platnosť. Pravidelné testovanie zníži pravdepodobnosť šírenia výskytu ochorenia u zamestnancov, príbuzných a kolegov v práci.

Spoločnosť tiež so zamestnancami začala komunikáciu o očkovaní. Svoj názor na očkovanie môžu zamestnanci vyjadriť vyplnením krátkeho anonymného prieskumu o očkovaní na intranete.

Viac k témam: antigénové testy, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Odberové miesto v U. S. Steel Košice zostane otvorené, kým sa situácia nezlepší © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Biznis konferencia Empire Con 10 s novým dátumom a v novom šate

Dvojdňový prílev informácií zameraný na sales a leadership, má na svedomí úspešný slovenský networker David Zbojek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *