Home / SLOVENSKO / Banská Bystrica pripravuje komunitné testovanie na koronavírus, ministra Mikulca žiada o testy

Banská Bystrica pripravuje komunitné testovanie na koronavírus, ministra Mikulca žiada o testy

13.1.2021 (Webnoviny.sk) – Komunitné cielené testovanie chce mesto Banská Bystrica zorganizovať už tento víkend. Podmienkou je dostatočný počet antigénových testov, preto primátor Ján Nosko o súčinnosť a dodanie 50-tisíc testov požiadal listom ministra vnútra Romana Mikulca.

Testami dodanými prostredníctvom Okresného úradu v Banskej Bystrici by samospráva mohla otestovať na ochorenie COVID-19 všetkých zamestnancov, ktorým zamestnávateľ udelil výnimku z vládou nariadeného zákazu vychádzania na cestu z a do zamestnania. Práve títo vytvárajú najväčšiu mobilitu a môžu byť šíriteľmi nákazy.

Viac o téme: Koronavírus

„Máme pripravené odberné miesta a dostatočný počet personálnych kapacít potrebných na zabezpečenie komunitného testovania, ktoré považujeme v tejto situácii za jedinú možnosť. V aktuálnom období môže akýkoľvek odklad do Vládou SR avizovaného celoplošného testovania, situáciu v okrese Banská Bystrica dramaticky zhoršiť,“ uvádza primátor na sociálnej sieti.

Už v pondelok informovalo vedenia mesta a odborníci krízového štábu v Banskej Bystrici, že celoplošné testovanie všetkých obyvateľov v banskobystrickom okrese je podľa nich v súčasnej nepriaznivej epidemiologickej situácii nevhodné. Prikláňajú sa skôr ku komunitnému testovaniu ľudí, ktorí musia chodiť do práce, prípadne k cielenému testovaniu škôl, podnikov a inštitúcií v regióne.

Viac k témam: antigénové testy, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica pripravuje komunitné testovanie na koronavírus, ministra Mikulca žiada o testy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda na post eurokomisára navrhne Šefčoviča. Môže dostať pozíciu, ktorú by nezískal nikto iný zo Slovenska, argumentuje Fico

Šefčovič je momentálne podpredsedom Európskej komisie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *