Home / SLOVENSKO / Krízový štáb v Banskej Bystrici prijal opatrenia pre jasle a škôlky, mestský úrad zostane zatvorený

Krízový štáb v Banskej Bystrici prijal opatrenia pre jasle a škôlky, mestský úrad zostane zatvorený

8.1.2021 (Webnoviny.sk) – Vzhľadom na aktuálny nepriaznivý vývoj epidemiologickej situácie budú od pondelka 11. januára až do odvolania materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a mestské detské jasle dostupné len pre deti zákonných zástupcov, z ktorých aspoň jeden pracuje v kritickej infraštruktúre a ďalej pre rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

Pomoc osamelým seniorom

Po zasadnutí Krízového štábu Banskej Bystrice o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Na piatkovom zasadaní krízového štábu diskutovali jeho členovia tiež o pomoci osamelým seniorom či fungovaní Mestského úradu (MsÚ).

Projekt Osamelý senior, ktorý mesto opätovne spustilo pred Vianocami, je v neustálej prevádzke a ostáva naďalej funkčný a k dispozícii pre tých, ktorí to potrebujú.

Je určený pre starších obyvateľov nad 65 rokov, ľudí v karanténe, ktorým nemá kto pomôcť s nákupom potravín a liekov, či pre osoby so zdravotným znevýhodnením bez pomoci najbližších rodinných príslušníkov.

Tlačivá vo vestibule

Mestský úrad v Banskej Bystrici bude od pondelka 11. januára pre verejnosť až do odvolania naďalej zatvorený.

V obmedzenom režime bude fungovať len Matričný úrad a ohlasovňa pobytu, ktorého zamestnanci vykonávajú jedine úkony spojené s vydávaním dokladov týkajúcich sa narodení, úmrtí a trvalého alebo prechodného pobytu.

Po skúsenostiach z aktuálneho týždňa budú od pondelka 11. januára vo vestibule MsÚ dostupné všetky tlačivá týkajúce sa miestnych daní a poplatkov a poplatkov za komunálny odpad. Platby je potrebné uskutočniť len bankovým prevodom.

V prípade, že niekto príde napriek zákazu vychádzania na úrad s vyplneným tlačivom k miestnym daniam, môže ho vložiť do boxu nachádzajúceho sa vo vestibule MsÚ.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Krízový štáb v Banskej Bystrici prijal opatrenia pre jasle a škôlky, mestský úrad zostane zatvorený © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *