Home / SLOVENSKO / V okrese Nové Zámky sprísnili bezpečnostné opatrenia, zakázaný je aj predaj alkoholu

V okrese Nové Zámky sprísnili bezpečnostné opatrenia, zakázaný je aj predaj alkoholu

8.1.2021 (Webnoviny.sk) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nových Zámkoch zakázal všetkým prevádzkam verejného stravovania v okrese predaj alkoholických nápojov, vrátane predaja na odber so sebou. Zakázal tiež organizovanie akýchkoľvek posedení a stretnutí spojených s konzumáciou jedál a nápojov a v predajniach drogérie zakázal predaj akéhokoľvek iného tovaru.

„Museli sme pritvrdiť opatrenia v okrese, pretože niektorí naši občania sa správajú vyslovene nezodpovedne,“ povedal regionálny hygienik Juraj Benko. Sprísnenie opatrení má podľa neho zabrániť tomu, aby sa okres dostal do takej situácie, v akej je momentálne okres Nitra. V okrese Nové Zámky pribúda podľa Benka denne 100 až 110 ľudí pozitívne testovaných na COVID-19 z PCR testov, ďalšie desiatky z antigénového testovania.

Viac o téme: Koronavírus

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch má reprofilizovaných 182 lôžok pre pacientov s COVID-19, aktuálne je obsadených asi 80 percent z nich. Situácia v nemocnici je podľa zástupkyne riaditeľa Anny Tamaškovičovej veľmi vážna, pretože asi 200 zdravotníkov je práceneschopných alebo v karanténe.

Alena Procházková z Okresného úradu v Nových Zámkoch na piatkovej tlačovej besede potvrdila, že viacerí starostovia v okrese už prejavili záujem o antigénové testovanie obyvateľov svojich obcí.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – V okrese Nové Zámky sprísnili bezpečnostné opatrenia, zakázaný je aj predaj alkoholu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *