Home / SVET / Švajčiarsko zrušilo platné výnimky, bary a reštaurácie zostanú zatvorené ďalší mesiac

Švajčiarsko zrušilo platné výnimky, bary a reštaurácie zostanú zatvorené ďalší mesiac

7.1.2021 (Webnoviny.sk) – Švajčiarske úrady v reakcii na vysokú mieru šírenia koronavírusu oznámili, že do konca februára budú zatvorené všetky reštaurácie, bary, športové zariadenia a kultúrne inštitúcie. Pôvodne ich mali opätovne otvoriť 22. januára.

Týmto nariadením sa skončila platnosť doterajších výnimiek, podľa ktorých mohli byť spomenuté prevádzky otvorené v menej infikovaných regiónoch. Niektorí Švajčiari však cestovali zo svojich domovských regiónov do iných oblastí, kde boli tieto prevádzky otvorené, a preto zákaz rozšírili na celú krajinu.

Viac o téme: Koronavírus

Obmedzenie, ktoré nadobudne účinnosť v sobotu, nebude mať vplyv na lyžiarske strediská vo Švajčiarsku. Tie budú naďalej otvorené. „Musíme si uvedomiť, že situácia nie je dobrá. Úprimne povedané, je zlá,“ povedal minister zdravotníctva Alain Berset.

V 8,5-miliónovej krajine dosiaľ potvrdili viac ako 470-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a takmer 8-tisíc súvisiacich úmrtí. „Čísla neklesajú a zostávajú na vysokej úrovni,“ dodal Berset.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Ekonomické dopady koronavírusu, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Švajčiarsko zrušilo platné výnimky, bary a reštaurácie zostanú zatvorené ďalší mesiac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mier za ruských podmienok nebude znamenať koniec ľudského utrpenia, uviedla estónska premiérka Kallasová

Kallasová priznala, že západných spojencov treba čoraz viac presviedčať o potrebe podpory Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *