Home / SVET / Čína sa pripravuje na kolaps Kim Čong-una, pozdĺž hraníc údajne stavia utečenecké tábory

Čína sa pripravuje na kolaps Kim Čong-una, pozdĺž hraníc údajne stavia utečenecké tábory

PEKING 12. decembra (WebNoviny.sk) – Čína začala budovať sieť utečeneckých táborov pozdĺž svojej 1 416 kilometrov dlhej hranice so Severnou Kóreou. Vyplýva to zo zrejme uniknutého interného dokumentu štátneho telekomunikačného gigantu, ktorý by im mal poskytovať internetové služby.

Informáciu o existencii plánov na projekt ako prvý priniesol Financial Times. Výstavba tábora zjavne odráža narastajúce znepokojenie Pekingu z hroziacej politickej nestability či dokonca kolapsu režimu Kim Čong-una, čo by mohlo viesť k hromadnému vysťahovalectvu.

Odporúčame:
Jadrová vojna na Kórejskom polostrove je otázkou času, reaguje KĽDR na vojenské cvičenia USA

Dokument, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach minulý týždeň, zverejňuje plány na výstavbu najmenej piatich utečeneckých táborov v provincii Ťi-lin s presnými názvami, lokalitami a telefónnymi číslami na zamestnancov, ktorí dokument vytvorili.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lu Kchang na tlačovej konferencii v pondelok odmietol potvrdiť existenciu táborov, nepoprel však, že kempy stavajú.

Viac k témam: Čína, Kim Čong-un, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína sa pripravuje na kolaps Kim Čong-una, pozdĺž hraníc údajne stavia utečenecké tábory © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj pri stretnutí s Cameronom apeloval na potrebu čo najskorších dodávok vojenskej pomoci Ukrajine (foto)

Ukrajina potrebuje najmä obrnené vozidlá, muníciu a rakety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *