Home / SLOVENSKO / Kaliňák: Slovensko je svedkom tragédie, ktorá nemá v jeho novodobej histórii obdobu

Kaliňák: Slovensko je svedkom tragédie, ktorá nemá v jeho novodobej histórii obdobu

30.12.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalý policajný prezident Milan Lučanský bol nezákonne obvinený výpoveďami kajúcnikov, ktorým ide len o vlastnú záchranu.

Absolútne smiešne dôvody väzby

Na stredajšej tlačovej konferencii to povedal člen predsedníctva strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) a bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. Dôvody jeho väzby považuje za „absolútne smiešne”.

„Slovensko je svedkom tragédie, ktorá nemá v jeho novodobej histórii obdobu. Lučanský bol policajtom telom a dušou, s nesmiernou dávkou odvahy. Bol jeden z mála bojovníkov proti organizovanému zločinu, ktorý tu kedysi reálne existoval. A za odmenu sa mu od orgánov činných v trestnom konaní dostalo väzby,” uviedol Kaliňák.

Odvolávanie Kolíkovej v parlamente

Najviac ho mrzí, že napriek incidentu z utorka 29. decembra nie je Lučanskému doteraz ukončená väzba a nemôže ho tak ani navštíviť rodina.

Dodal, že v strane Smer-SD budú iniciovať zriadenie nezávislej komisie, ktorá zákonným spôsobom prešetrí väzby zadržaných osôb v posledných mesiacoch. Členom komisie by mala byť podľa Kaliňákových slov aj Lučanského rodina.

Exminister vnútra tiež na tlačovej konferencii priblížil, že strana Smer-SD bude pravdepodobne v parlamente iniciovať odvolávanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí) z funkcie, keďže podľa jeho slov nesie za celý prípad plnú zodpovednosť.

Lučanský, ktorý je väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu. Jeho stav je kritický.

Viac k témam: Samovražda Milana Lučanského
Zdroj: Webnoviny.sk – Kaliňák: Slovensko je svedkom tragédie, ktorá nemá v jeho novodobej histórii obdobu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *