Home / SLOVENSKO / Tisícky odberateľov na Orave a v Liptove sú bez elektrickej energie

Tisícky odberateľov na Orave a v Liptove sú bez elektrickej energie

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 12. decembra (WebNoviny.sk) – Bez elektrickej energie je 30-tisíc odberateľov na Orave a v Liptove. Výpadky spôsobil silný vietor. Vyvrátil na viacerých miestach stromy, ktoré poškodili elektrické vedenia.

Odporúčame:
Silný vietor vyvracal stromy, najväčšie problémy narobil v Žilinskom kraji

„V celom Žilinskom a Banskobystrickom kraji je 60-tisíc odberateľov bez elektriny. Liptov a Orava je na tom najhoršie. Na hornej Orave sú najviac postihnuté oblasti okolo Námestova a obce Podbieľ, Krivá, Zákamenné. Na Liptove sú najväčšie poruchy v Demänovskej Doline, Dúbrave a Kvačanoch,“ potvrdil hovorca pre agentúru SITA hovorca Stredoslovenskej energetiky – Distribúcia Miroslav Gejdoš.

Spoločnosť má v teréne približne 300 ľudí, čo sú všetky ich dostupné kapacity. Situáciu podľa Gejdoša elektrikárom komplikuje silný vietor. „V niektorých miestach môže odstránenie porúch trvať dlhšie, elektrikári čakajú na hasičov, kým sprejazdnia miesta, aby sa na miesto poruchy mohli dostať s technikou,“ dodal

Viac k témam: elektrická energia, počasie, silný vietor, SSE Stredoslovenská energetika
Zdroj: Webnoviny.sk – Tisícky odberateľov na Orave a v Liptove sú bez elektrickej energie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Organizačné zmeny v NAKA budú zásadné, nadácia Zastavme korupciu upozorňuje na odchod viac ako polovice zamestnancov

NAKA bude mať právomoc vyšetrovať len niekoľko málo trestných činov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *