Home / šport / Ostatné športy / Adam Žampa vynechá novoročné preteky v Záhrebe, pre bolesti chrbta musí každý deň rehabilitovať

Adam Žampa vynechá novoročné preteky v Záhrebe, pre bolesti chrbta musí každý deň rehabilitovať

28.12.2020 (Webnoviny.sk) – Adam Žampa vynechá úvodné novoročné preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní – večerný slalom v chorvátskom Záhrebe, ktorý sa uskutoční 6. januára.

Do kolotoča SP sa zapojí najskôr 8.- 10. januára vo švajčiarskom Adelbodene, kde sa bude súťažiť dvakrát v obrovskom slalome a slalome.

Žampu trápi boľavý chrbát

Pre boľavý chrbát 30-ročný Tatranec ešte pred Vianocami nebol účastníkom slalomov v Alta Badii a Madonne di Campiglio. Predtým obrovský slalom v Alta Badii absolvoval s tabletkami proti bolesti. Napokon skončil na 33. mieste, keď mu na postup do 2. kola chýbalo 7 stotín sekundy.

„Teraz každý deň rehabilitujem. Záhreb ešte určite vynechám a budem veriť, že Adelboden bude reálny,“ informoval Adam Žampa.

Siedme a ôsme miesto zo Santa Cateriny

Starší zo Žampovcov dosiaľ v tejto sezóne SP v štyroch obrovských slalomoch nebodoval iba raz. Pri jeho mene figuruje 71 bodov za siedme a ôsme miesta zo Santa Cateriny a 28. priečku zo sezónnej ouvertúry v Söldene. Adamovi Žampovi patrí v celkovom poradí SP 45. pozícia.

Jeho mladší brat Andreas zatiaľ dvakrát dokázal bodovať v obrovskom slalome SP 2020/2021. S 11 bodmi je v bojoch o veľký glóbus na 89. priečke.

Viac k témam: rehabilitácia, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Adam Žampa vynechá novoročné preteky v Záhrebe, pre bolesti chrbta musí každý deň rehabilitovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *