Home / EKONOMIKA / Slovenským podnikateľom sa nepáčia nepredvídateľné rozhodnutia vlády, spôsobujú chaos

Slovenským podnikateľom sa nepáčia nepredvídateľné rozhodnutia vlády, spôsobujú chaos

20.12.2020 (Webnoviny.sk) – Podnikatelia kritizujú vládu za nepredvídateľné rozhodnutia v súvislosti s koronakrízou. Tie majú potom podľa nich spôsobovať chaos. Vyplýva to z prieskumu Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS) z decembra tohto roku.

Firmy sa sťažujú, že majú vopred vypracované dlhodobé plány a prijímať stále nové a nové opatrenia im komplikuje podnikanie. Štát sa taktiež podľa nich nepoučil z prvej vlny pandémie a aj v druhej vlne jeho pomoc nebola efektívna, rýchlejšia ani menej byrokratická.

Viac o téme: Koronavírus

Pozitívne je, že osem z desiatich opýtaných podnikateľov neuvažovalo podľa prieskumu vzhľadom na aktuálnu situáciu nad ukončením podnikania. Viac ako polovica však zmenila alebo plánuje zmeniť svoj podnikateľský model.

Dominuje posilnenie online komunikácie s klientmi ako aj medzi zamestnancami. Takmer polovica plánuje inováciu produktov, okolo 40 % posilnenie online komunikácie s dodávateľmi a viac ako štvrtina inovácie postupov výroby, napríklad zvýšenie automatizácie.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, koronakríza, Koronavírus, pandemické opatrenia, podnikanie, vládne opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenským podnikateľom sa nepáčia nepredvídateľné rozhodnutia vlády, spôsobujú chaos © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tlaky na trh práce na Slovensku neustávajú, zamestnanosť klesá

Štatistika ukázala, že slovenská ekonomika na začiatku roka 2024 zlepšila svoj výkon, medziročné vzrástla o 2,7 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *