Home / SLOVENSKO / Trnavčan na diaľku prišiel o tisíce eur, uveril falošnej pomoci „Microsoftu“ pred hackermi

Trnavčan na diaľku prišiel o tisíce eur, uveril falošnej pomoci „Microsoftu“ pred hackermi

17.12.2020 (Webnoviny.sk) – Až osem rokov väzenia hrozí mužovi a žene, ktorí 51-ročného Trnavčana telefonicky presvedčili, aby si pod zámienkou ochrany pred hackerským útokom nainštaloval rôzne aplikácie, cez ktoré sa dostali do jeho počítača. Keď postupoval podľa ich inštrukcií, prišiel o viac ako 3 200 eur.

Dvojica sa pokúsila ešte o jeden prevod peňazí, ten už nebol úspešný. Ak by sa im podaril, Trnavčan by prišiel o viac ako 17-tisíc eur.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného spolupáchateľstvom. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody až na osem rokov,“ informovala hovorkyňa trnavskej polície Zlatica Antalová. Polícia vyzýva ľudí, aby v žiadnom prípade neposkytovali cudzím osobám údaje o svojich platobných kartách a internetbankingu, a nedávali im prístup do svojho počítača alebo mobilného telefónu.

V tomto prípade sa muž a žena svojej obeti predstavili ako zástupcovia spoločnosti Microsoft, ktorí ho mali ochrániť pred hackerským útokom. Podvodníci tentokrát volali z týchto čísiel: +421 903 430 586, +421 958 459 198, +421 969 824 549 a +421 994 241 067.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: krádež, podvodníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavčan na diaľku prišiel o tisíce eur, uveril falošnej pomoci „Microsoftu“ pred hackermi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces s bývalým riaditeľom SIS Pčolinským má začať vo štvrtok, predmetom obžaloby je zločin prijímania úplatku

Pôvodne mal proces začať už koncom mája, dva termíny pojednávania však súd nakoniec zrušil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *