Home / SLOVENSKO / Polícia pozýva k štedrovečernému stolu aj bývalého kolegu, Boris Drevenák pracoval pre mafiu

Polícia pozýva k štedrovečernému stolu aj bývalého kolegu, Boris Drevenák pracoval pre mafiu

17.12.2020 (Webnoviny.sk) – Policajný zbor SR (PZ SR) v rámci vianočnej kampane upozorňuje na pátranie po odsúdenom bývalom policajnom funkcionárovi Borisovi Drevenákovi. Ako uvádza na sociálnej sieti, hľadaný sa ako policajt spreneveril svojmu povolaniu a pracoval pre mafiu.

Bývalému policajtovi Drevenákovi Najvyšší súd SR v októbri 2019 potvrdil trest 17 rokov väzenia v kauze zločineckej skupiny sátorovcov. Drevenák podľa výsledkov vyšetrovania poskytoval zločineckej skupine informácie a ovplyvňoval vyšetrovanie s nimi spojených prípadov. Stíhaný bol na slobode a po právoplatnom rozsudku nenastúpil na výkon trestu.

Policajný zbor aj tento rok upozorňuje na najhľadanejšie osoby v rámci vianočnej kampane, ktorej cieľom je „pútavo a masovo zaujať verejnosť s úmyslom získania informácií vedúcich k ich vypátraniu“.

Tento rok je hlavným motívom kampane virtuálna pozvánka k štedrovečernému stolu. Fiktívna večera bude organizovaná na adrese Chorvátska 5 v Bratislave, čo predstavuje sídlo Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody.

Vtipným spracovaním serióznej témy chce polícia osloviť čo najväčšie publikum. Minuloročná vianočná kampaň priniesla pozitívny výsledok, na základe zverejneného statusu boli získané informácie k vtedy dlhoročne nezvestnému Henrichovi Sz., členovi gangu takáčovcov. Muž bol vďaka kampani zatknutý.

Viac k témam: najhľadanejší Slováci, pátranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia pozýva k štedrovečernému stolu aj bývalého kolegu, Boris Drevenák pracoval pre mafiu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *