Home / SVET / Ruskú základňu v Sýrii navštívil prezident Putin a nariadil čiastočný odsun jednotiek z krajiny

Ruskú základňu v Sýrii navštívil prezident Putin a nariadil čiastočný odsun jednotiek z krajiny

MOSKVA 11. decembra (WebNoviny.sk) – Prezident Vladimir Putin v pondelok nečakane zavítal na ruskú vojenskú základňu v Sýrii, kde oznámil čiastočný odchod ruských síl z krajiny.

Šéf Kremľa sa na leteckej základni Humajmím v provincii Lázikíja zastavil na svojej ceste do Egypta. V prejave k ruským vojakom slúžiacim na základni Putin nariadil odsun „značnej časti“ ruského kontingentu z krajiny.

Počas svojej krátkej návštevy sa stretol aj so sýrskym prezidentom Baššárom al-Asadom. Základňa v srdci regiónu obývanom alavitmi, ku ktorým sa hlási aj prezident al-Asad, slúži ako východiskový bod pre ruské vojenské operácie v Sýrii.

Odporúčame:
Ruský prezident Putin odcestuje do Turecka, s Erdoganom bude riešiť Jeruzalem

Po zastávke v Sýrii Putin pokračoval v ceste do Egypta, kam priletel utužovať vzťahy so svojím náprotivkom Abd al-Fattáhom as-Sísím. Ruský líder pricestoval do Káhiry druhý raz od roku 2015. Hlavnou témou rokovaní majú byť bilaterálne obchodné vzťahy a regionálne záležitosti.

Viac k témam: Rusko, Sýria, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruskú základňu v Sýrii navštívil prezident Putin a nariadil čiastočný odsun jednotiek z krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *