Home / šport / Ostatné športy / Vlhová a bicie? Pod dohľadom džezového muzikanta si zlepšuje cit pre rytmus a koordináciu

Vlhová a bicie? Pod dohľadom džezového muzikanta si zlepšuje cit pre rytmus a koordináciu

7.12.2020 (Webnoviny.sk) – Špeciálne formy tréningu nie sú nič nezvyčajné u Petry Vlhovej. Súčasná líderka ženskej časti Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní počas leta často využíva bicykel, jazdu v kajaku či na motorke.

Nedávno pred pretekmi Svetového pohára v paralelnom obrovskom slalome rakúskom Lechu/Zürse ju v dedine videli na kolieskových korčuliach, ale po návrate do prechodného tréningového centra v talianskom Vipitene prekvapila zrejme aj tých, ktorí ju lepšie poznajú.

Hudobná skúšobňa v adoptívnom domove

Posadila sa za bicie a pod dohľadom miestneho muzikanta Paola Jacka Alemanna si takto zlepšovala cit pre rytmus a koordináciu pohybov.

„Ako protipól k tréningu na snehu Petra Vlhová hrala na bicie v hudobnej skúšobni v jej adoptívnom domove vo Vipitene. Slalomová hviezda absolvovala niekoľko hudobných stretnutí s juhotirolským džezovým hudobníkom Alemannom. Chce to využiť na zlepšenie rytmu a koordinácie,“ napísal taliansky športový web SportNews.bz.

Rovnaký zdroj ešte pred avizovanými víkendovými pretekmi v St. Moritzi, ktoré sa pre nepriazeň počasia napokon neuskutočnili, pripomenul, že Vlhová trénovala super G vo Val Gardene.

A okrem jej trénera Livia Magoniho na ňu dohliadal aj bývalý taliansky reprezentant a strieborný medailista z MS 1991 v zjazde Peter Runggaldier.

Na programe je obrák v Courcheveli

„Do tréningových jednotiek bola zapojená aj dcéra Petra Runggaldiera Teresa, ktorá sa chce v tejto zime zlepšiť v Európskom pohári,“ doplnil sportnews.bz.

Dvadsaťpäťročná Liptáčka po neplánovane oddychovom víkende v St. Moritzi bude pokračovať vo Svetovom pohári návratom k obrovskému slalomu.

Už najbližší víkend 12. a 13. decembra privíta najlepšie „obrakárky“ sveta francúzske stredisko Courchevel.

Vlhovej patrí v hodnotení SP v obrovskom slalome tretia priečka, keďže rovnakú pozíciu obsadila na úvodných pretekoch novej sezóny v rakúskom Söldene.

Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová a bicie? Pod dohľadom džezového muzikanta si zlepšuje cit pre rytmus a koordináciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita za krátky čas stanovil nový rekord, na Mount Everest vystúpil už tridsaťkrát

Kami Rita prvýkrát stál na najvyššej hore sveta už v roku 1994, pričom v rokoch 2009, 2010, 2013, 2023 aj 2024 sa mu to podarilo dokonca dvakrát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *