Home / EKONOMIKA / Slovenská pošta navýšila počet kuriérov, upozorňuje aj na dátum podania zásielok

Slovenská pošta navýšila počet kuriérov, upozorňuje aj na dátum podania zásielok

7.12.2020 (Webnoviny.sk) – Predsviatočné obdobie prináša už tradične zvýšený záujem o poštové služby, či už posielanie listových zásielok alebo balíkov. Slovenská pošta prijme denne v predvianočnom období viac ako 1,1 milióna zásielok.

Práve preto, aby bol balík doručený do Vianoc, najneskorší termín zaslania balíka je podľa Slovenskej pošty piatok 18. decembra. „Odporúčame zákazníkom, aby si posielanie zásielok nenechávali na poslednú chvíľu,“ konštatovala to v pondelok hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Zvýšili aj počty kuriérov

V závislosti od aktuálnych potrieb prispôsobuje Slovenská pošta počty kuriérov, pričom sa tieto počty denne menia. Oproti bežnej prevádzke sú v tomto období navýšené počty kuriérov v priemerne o 8 až 10 percent. Pošta zároveň eviduje zvýšený záujem o doručenie zásielok na adresu, teda kuriérom. V porovnaní s minulým rokom pošta zaznamenáva nárast o takmer 40 percent.

„Ak by zákazník chcel poslať pohľadnicu či list 2. triedy v rámci Slovenska tesne pred Vianocami, odporúčame ju podať najneskôr v piatok 18. decembra, u listov 1. triedy odporúčame najneskorší termín podania v pondelok 21. decembra. Ak chce klient poslať balík v rámci Slovenska tak, aby bol doručený na Vianoce, odporúčame ako posledný termín piatok 18. decembra,“ doplnila Dorčáková.

Balíky do zahraničia môžu meškať aj pre počasie

Pri posielaní balíkov do zahraničia sa lehoty doručenia rôznia v závislosti od štátu určenia.

„V predvianočnom období treba prihliadať aj na zvýšené riziko nepriaznivého zimného počasia, čo môže byť príčinou zdržania zásielky nielen na Slovensku, ale aj v krajine určenia, a tiež treba myslieť na to, že aj iné poštové podniky zaznamenávajú v tomto období zvýšený počet zásielok. Okrem toho v súvislosti s COVIDom-19 platia v súčasnosti určité obmedzenia v medzinárodnej preprave, ktoré môžu výrazne vplývať na celkový čas doručenia. Preto odporúčame podať listové zásielky do zahraničia najneskôr v piatok 18. decembra a balíky najneskôr vo štvrtok 17. decembra,“ upozornila hovorkyňa Slovenskej pošty.

Viac k témam: doručenie, poštová zásielka, Vianoce
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta navýšila počet kuriérov, upozorňuje aj na dátum podania zásielok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *